HÍREK

Megünnepeltük a Mária Rádió Mirjam indulásának 10. évfordulóját

A Mária Rádió Mirjam május 28 –án, szombaton ünnepelte indulásának 10. évfordulóját. Előkészítő munkálatok, szervezés, valamint a regionális műsorok gyártása már korábban is folyt a rádióban, de a stúdió megáldására valamint az első műsorok Komáromból történő közvetítésére 2012 májusában került sor. Azóta eltelt 10 év és a rádió lépésenként ugyan, de folyamatosan fejlődött. Mostanra a rádiónak három saját frekvenciája van (Rozsnyó FM 90,5 / Érsekújvár FM 94,6 / Léva FM 100,6), ahol napi 24 órában sugározza magyar nyelvű műsorát, valamint napi 4+4 óra regionális műsort készít a magyarországi Mária Rádió számára, amit két határ menti (Telkibánya FM 100,6 / Komárom FM 88,3) vételkörzetben hallhatnak a kedves hallgatók. Emellett napi 24 órás műsora interneten keresztül is hallható. A Mária Rádió Mirjam a fentiek mellett rendszeresen, most már havonta megjelenteti ingyenes magazinját, melyet el is juttat a hallgatói családjához.

Rádiónk 10 éves története eseményekben és kihívásokban is gazdag, ennek teljes ismertetését ezen cikk terjedelme nem teszi lehetővé, ugyanakkor azt ki kell emelnünk, hogy nem jutottunk volna el idáig a hallgatói család önzetlen támogatása és az önkéntesek áldozatos munkája nélkül. Ez úton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy kifejezzük szívből jövő hálánkat azért a mérhetetlen nagy segítségért, amit kaptunk és a mai napig is biztosítja a rádió működését.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amit Mons. Orosch János nagyszombati érsek celebrált a komáromi Szent András bazilikában. A szentmise Lépes Lóránt atya, a Mária Rádió Mirjam első és egyben jelenlegi műsorigazgatójának szavaival kezdődött. A szentmise záró áldása előtt még köszöntötte az egybegyűlteket Szabó Zsolt, a Mária Rádió Mirjam elnöke, valamint jókívánságait fejezte ki még Szabó Tamás, a magyarországi Mária Rádió elnöke, Szatmári Ferenc, az erdélyi Mária Rádió elnöke, valamint Bálint Ágota, a délvidéki Mária Rádió elnök asszonya is.

Lóránt atya, az érsek úr, valamint a négy magyar nyelvű Mária Rádió elnökeinek szavait visszahallgathatják a kedves olvasók az alábbi linkeken.

Lépes Lóránt atya, a Mária Rádió Mirjam műsorigazgatójának nyitóbeszéde
Mons. Orosch János nagyszombati érsek prédikációja
A négy magyar nyelvű Mária Rádió elnökeinek beszéde

A szentmise végeztével az ünneplő közösség átvonult a plébánia épületébe, ahol agapéra került sor, ahová a Mária Rádió Mirjam szeretettel várta önkénteseit, támogatóit és vendégeit. Az ünnepségen tiszteletét tette Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság Felvidéki Főosztályának vezetője. A vendégek közt jelen voltak a közélet, a társadalmi és kultúrélet képviselői, valamint a világi vezetőink. Az ünnepség színvonalát nagyban emelte a Concordia vegyeskar csodálatos énekeivel, valamint tiszteletüket tetté a Szent György Lovagrend tagjai is.

Dolgos, de sikerekben gazdag 10 év áll mögöttünk. A Szűzanya támogatásában bízva, a hallgatói család segítségére támaszkodva, lelkesedéssel és reménnyel teli szívvel szeretnénk kijelenteni, hogy ez „csak az első 10 év volt!” Továbbra is várunk minden segítő szándékú, jóakaratú embert, aki szeretne hozzájárulni adományokkal vagy önkéntes munkával – a Szlovákiában egyedülállóként – napi 24 órában magyar nyelven sugárzó rádió működéséhez.

További hírek
Menü