RÓLUNK

A  Mária Rádio Mirjam o.z. (korábbi nevén Rádio Mária Slovakia O.Z.) 2012 óta gyárt magyar nyelvű regionális műsort. Eleinte műsorunk interneten, valamint a magyarországi Mária Rádió segítségével volt elérhető. 2019-ben a  Mária Rádio Mirjam o.z. által alapított MIRJAM s.r.o  sugárzási jogot nyert Szlovákia területén és még abban az évben megkezdte az önálló, napi 24 órás, magyar nyelvű műsor sugárzását, MIRJAM RÁDIO néven.

A Mária Rádiók története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza.

Célunk, hogy a Felvidéken, a magyar nyelvet ápolva, Szűzanyát követve konstans rádióként eljussunk minden családba hirdetve azt az evangéliumot, amiért az apostolok, és vértanúk az életüket adták! Most mi együtt lehetünk apostolok önkéntes szolgálattal, imával és kis anyagi áldozattal, adománnyal.

Ismerd meg a Mária Rádió karizmáját!

1983-ban alakult meg az első Mária Rádió az olaszországi Erbában, a milánói egyházmegyében, megboldogult Emanuelle Ferrario és Livio Fanzaga atya jóvoltából. Az elképzelésük az volt, hogy létrehoznak egy olyan médiumot, amely Isten Gondviselésére hagyatkozik, vagyis nem reklámoz, nem foglalkozik pártpolitikával, egyedül Krisztus örömhírének terjesztésére összpontosít; önkéntesek szolgálatára épül, költségeit pedig a hallgatók önkéntes támogatása fedezi. Tehát létjogosultsága akkor válik egyértelművé, ha elnyeri a hallgatók tetszését. Mária Rádió nem csak a saját maga életképességét bizonyítja azzal, hogy működik, hanem azt is, hogy az ember még most a 21. században is fogékony a lelki értékekre; szomjazza Istent, vágyódik a földöntúli végtelen boldogságra, szeretetre, örök életre.

Ismerd meg a Mária Rádió világcsaládot!

Rólunk mondták

Menü