HÍREK

Mária Rádió Mirjam – II. Rajzpályázat – 2022

A szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió, a MIRJAM RÁDIO a korábbi év sikerein felbuzdulva, 2022-ben ismét meghirdette a rádió rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű óvodák, alapiskolák és középiskolák körében.  A pályázat célja az volt, hogy az értékrendünkben megőrizze központi helyén a keresztény, családi és nemzeti-kulturális értékeket.  A pályázat témái az alábbiak voltak: Kedvenc szentem, Így segítünk mi, Petőfi Sándor- a magyar romantika költője, Otthonunk a Felvidék.

A pályázatra a műveket 2022 szeptemberétől december végéig lehetett benyújtani, ezt az alkotók megtehették személyesen vagy pedig postai úton keresztül. A felhívásra több mint 400 mű érkezett be, melyeket szakmai zsűri értékelt, PhDr. Farkas Veronika vezetésével.

A díjazott művek, valamint a pályázatra érkezett összes alkotás a komáromi Limes Galériában (Ferences barátok utcája 31., 945 01 Komárom.) kerülnek bemutatásra, a kiállítás január 27-től február 26-ig lesz megtekinthető, hétköznaponként 13:00-15:00 között.

A rajzpályázat kiállításának ünnepélyes megnyitójára, ugyan itt, a Limes Galériában  2023.1.26-án, délelőtt 11:00-kor kerül sor. Az eseményen felszólal Lépes Lóránt a rádió műsorigazgatója valamint Szabó Zsolt, a Mária Rádio Mirjam o.z. elnöke.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

További hírek
Menü