HÍREK

Mariathon a magyar nyelvű rádiókért

Minden évben a Mária Rádiók világszerte megrendezik immár hagyományos, nagy adománygyűjtő akciójukat, a MARIATHON-t.  Ilyenkor mindig nagyobb, közös célokra gyűjtenek, ez többnyire új rádiók indítása vagy pedig a nehéz anyagi helyzetben lévő rádiók megsegítése. Az idei év során a magyar nyelvű Mária Rádiók (Erdély, Délvidék, Felvidék, Magyarország) úgy döntöttek, hogy közös gyűjtést szerveznek a nehéz helyzetben lévő magyar nyelvű Mária Rádiók megsegítésére. A cél, hogy összegyűjtsenek délvidéki rádió részére 5 millió, a felvidéki rádió (Mária Rádio Mirjam) részére 10 millió forintot (vagy ennek megfelelő eurót). Az idei Mariathon május 12 – től május 14-ig tart majd (szerda – csütörtök – péntek). Ez idő alatt a négy magyar nyelvű Mária Rádió adása több alkalommal is összekapcsolódik, valamint több közös műsort is készítenek. Bemutatják az egyes rádiókat, működésüket, stábjukat, valamint több hallgatót és támogatót is megszólítanak. Szó esik majd az eddig elért eredményekről a jövőre vonatkozó tervekről is. A közös műsorok készítése többek között a négy országban működő magyar nyelvű rádiók egységét is hivatott szimbolizálni.

Az elmúlt időszakban a Mária Rádió Mirjam, a szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió komoly fejlődésen ment keresztül, amik megnövelték anyagi terheinket is. 2020 őszén elindítottuk érsekújvári antennánkat, idén sikeresen pályáztunk a lévai frekvenciára (amit ebben az évben tervezünk elindítani). A 2021-es Mariathonból befolyt összeget az új antenna elindítására, valamint az antennák éves fenntartásának legalább részleges fedezésére szeretnénk fordítani. Bízunk a gondviselésben és a hallgató család támogatásában, hogy ez alkalommal is fel tudunk nőni a feladathoz és tovább folytathatjuk küldetésünket.

 

Adományozás

 

A Mariathon során az adományozás kicsit eltér az évközben megszokott módtól.

Kérjük hallgatóinkat, hogy amennyiben adományozni szeretnének, előtte hívja fel adományvonalunkat (adományvonal telefonszáma: 035/7 72 72 72) és jelezze felénk, hogy milyen összeggel szeretné támogatni rádiónkat, ezt milyen formában szeretné megtenni, illetve szeretne e élő műsorban tanúságot tenni.

Ezt követően a felajánlott összeget a már ismert, hagyományos módokon eljuttatja rádiónkhoz. A lehetőségek a következőek:

  • Személyesen. Amennyiben lehetősége adódik, adományát személyesen is eljuttathatja rádiónkhoz, amit az alábbi címen veszünk át: Jókai utca 6. 945 01, Komárno.
  • Postai csekk. A Mária Rádio Mirjam által kiállított postai csekk befizetésével. Ezt a csekket havonta megkapja minden kedves hallgató, akiknek jár a Mária Rádió ingyenes magazinja. Amennyiben a kedves hallgatónak nem jár a magazin, vagy esetleg több csekket is igényel, ezeket külön kérésre külön is postázzuk a kedves támogatóknak. Kérjük önöket, amennyiben ezt az adományozási formát választják, a csekken a megjegyzéseknél („správa pre adresáta”) tüntesse fel a következő szöveget: MARIATHON
  • Banki utalás. Ebben az esetben elutalja a felajánlott összeget a Mária Rádio Mirjam bankszámlájára. Számlaszám: IBAN: SK69 0900 0000 0050 2511 3346. Az utalás során kérjük tüntesse fel a megjegyzések között a következő szöveget: MARIATHON
További hírek
Menü