HÍREK

Rimaszombatban jártunk

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy május 28-án hivatalosan is elindult rimaszombati adásunk az FM 102,4-es frekvencián.

Ezen a napon a városba látogattunk, hogy találkozhassunk a helyi hívekkel, új hallgatóinkkal, illetve leendő önkénteseinkkel. Érkezésünkkor Mag Tamás rimaszombati káplán nagy szeretettel fogadott bennünket. Az atya már ekkor a felvidéki Mária Rádió Mirjam iránti lelkesedéséről és baráti együttműködéséről biztosított minket.

A plébánia közösségi termében mosolygós arcok, kedves szavak és persze kíváncsi tekintetek fogadták stábunk tagjait. A hallgatói találkozó rádiónk bemutatásával kezdődött. Lépes Lóránt atya, rádiónk műsorigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, és átadta elnökünk, Szabó Zsolt, illetve a komáromi stúdióban maradt technikus munkatársak szívélyes üdvözletét. Ezt követően ismertette a Mária Rádió Világcsalád megalakulásának történetét és céljait. Beszélt a négy magyar nyelvű rádió együttműködéséről, majd bemutatta a mi felvidéki rádiónk műsorainak felépítését, működését és küldetését is. Kitért a rózsafüzér-imádság fontosságára, és felhívta a jelenlévők figyelmét az önkéntes imaszolgálat lehetőségére is.  Kacz Gábor, rádiónk koordinátora ismertette rádiónk alappilléreit. Beszélt az értünk és velünk való imádság, az önkéntesség, illetve az adományozás fontosságáról.  Ezt követően bemutatkozott a többi jelenlévő stábtag is, akik elmondták, milyen feladatot végeznek komáromi stúdiónkban, mi jellemzi műsoraikat, illetve miért szeretik a Szűzanya rádióját. Továbbá arra kérték a jelenlévőket, terjesszék a Mária Rádió új frekvenciájának hírét a vételkörzetben, hallgassanak bennünket, és váljanak hallgatói családunk aktív tagjaivá.

Találkozónk második részét rádiónk élő adásban közvetítette. Együtt köszöntöttük Égi Édesanyánkat a közös Úrangyala-imádságban, majd Lóránt atya üdvözölte új hallgatói körünket. Ezt követően Rastislav Polák, a rozsnyói egyházmegye általános helynökének beszéde, majd Rákai Gábor püspöki helynök lelkesítő szavai hangzottak el.

Bízunk benne, hogy a felvidéki Mária Rádió Mirjam egyre több embert tud Isten felé vezetni és hitében megtartani, megerősíteni. Az Úr áldását kérjük minden új és régi hallgatónkra!

További hírek
Menü