HÍREK

Meglátogattuk érsekújvári hallgatóinkat

A Mária Rádió Mirjam munkatársai, önkéntesei, hallgatói és támogatói tulajdonképpen egy nagy családot alkotnak. Ez a közvetlen kapcsolat hatja át műsoraink felépítését, tematikáját és az egész lelkületét. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik kitartanak mellettünk és együttműködnek, hogy a Szűzanya rádiója – minden nehézség ellenére – minél gördülékenyebben végezhesse küldetését a felvidéki magyarság körében.

Fontosnak tartjuk, hogy a kapcsolatunk hallgatói családunk tagjaival minél közvetlenebb és személyesebb legyen. Éppen ezért arra törekszünk, hogy évente legalább egyszer látogatást tegyünk vételkörzeteinkbe.

Június 25-én Érsekújvárban jártunk, hogy személyesen is találkozzunk helyi hallgatóinkkal és önkénteseinkkel. A hallgatói találkozóra a délutáni órákban került sor a plébánia mellett működő Marianum épületében. Szép számban voltak jelen hívek és érdeklődők, akik – mint kiderült – a Szűzanya rádiójának lelkes hallgatói és támogatói. A teremben az asztal körül egy kötetlen, baráti jellegű beszélgetés alakult ki. A jelenlévők közt érezhető volt az összetartozás, a kölcsönös tisztelet és elfogadás, hiszen mindannyiunkat összeköt mennyei édesanyánk tisztelete és szeretete.

Az összejövetelen beszámoltunk rádiónk aktuális feladatairól, örömeiről és nehézségeiről. Elsőként Lóránt atya köszöntötte az egybegyűlteket, majd a többi munkatárs is bemutatkozott, szólt néhány szót a jelenlévőkhöz. A feltett kérdésekre szintén szívesen válaszoltunk. A hallgatók megnyíltak, bátran megosztották gondolataikat, ötleteiket, tapasztalataikat – s ennek különösen is örülünk. A helyi önkéntes imacsoportunk beavatott minket, rendszeresen hol és miként szervezik meg a rózsafüzér-imádságot, melyet rádiónk péntek délutánonként közvetít. Valóban megható volt látni, milyen értékes és összetartó közösség alakult ki az érsekújvári hallgatóink köröben.

A jó hangulatú találkozó szentmisével zárult a Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániatemplomban, amelyet a élő adásban közvetítettünk. A mise kezdetén Hegyi Péter érsekújvári káplán, majd a helyi hívek köszöntötték Lóránt atyát nemrégiben ünnepelt ezüstmiséje alkalmából.

Ez az ünnepi hangulatú összejövetel is bizonyítéka annak, hogy a Szűzanya felvidéki rádiójának fontos küldetése van a szlovákiai magyarság körében. Nemcsak a katolikusok, de minden jó szándékú ember számára értéket közvetít.

További hírek
Menü