HÍREK

A Mária Rádió Mirjam III. Rajzpályázatának ünnepélyes megnyitója a komáromi Limes Galériában

A Mária Rádió Mirjam még a 2023-as év folyamán meghirdette a III. Rajzpályázatot, mely kiállításának ünnepélyes megnyitójára 2024. február 9-én, péntek délelőtt 11:00 órakor került sor a komáromi Limes Galériában. A tárlat péntekenként megtekinthető 13:00 és 16:00 között a fent említett galériában, egészen 2024. február 29-ig.
A pályázatra a 2023-as évben több mint 330 mű érkezett, melynek mindegyike kiállításra került. A zsűri (PhDr. Farkas Veronika, Mgr. Lépes Lóránt, Ing. Szabó Zsolt, Mgr. Győri Andrea, Mgr. Gál Mészáros Réka) közel 64 pályaművet díjazott, valamint 11 alkotás különdíjat érdemelt ki

A megnyitóra meghívást kapott minden kedves pályázó, felkészítő tanáraik, a szlovákiai magyar sajtó képviselői, valamint Dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, az országgyűlés volt elnöke.
Az ünnepséget Győri Andrea, a rajzpályázat vezető koordinátora nyitotta meg, majd rövid felvezetés után át is adta a szót a Mária Rádió Mirjam elnökének, Szabó Zsoltnak. Szabó Zsolt kifejtette megilletődöttségét, hogy ilyen szép számban gyűltek össze immár harmadik alkalommal a vendégek a rajzpályázat díjátadóján, és örömét fejezte ki, hogy ez a rendezvény immár hagyományosnak mondható. Megosztotta, hogy büszkeség tölti el annak láttán, hogy a versenyzők bátran kifejezték érzelmeiket is rajzaikon keresztül. Szabó Zsolt kifejtette abbéli meggyőződését, hogy a megjelentek is bizonyítják a Szentlélek közösségteremtő erejét, melyre nagy szükség van a Felvidéken is. Végezetül a rádió elnöke köszönetet mondott minden versenyzőnek és az őket támogató pedagógusoknak, szülőknek. A szervezők nevében kifejezte háláját a Limes Galéria igazgatónőjének, Farkas Veronikának – aki egészségügyi okok miatt nem tudott jelen lenni -, hogy otthont adott a rendezvénynek.

Lépes Lóránt atya, a rajzpályázat egyik témaköréből kiindulva – „Ábrahám, a hit atyja” – buzdította a jelenlévőket, hogy Ábrahám példájából erőt merítve, a megpróbáltatások ellenére is, azokat a Jóistennel megosztva és az ő segítségével, merjünk a hit embereivé válni!
A rádió vezetőit követően Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott mély és megható gondolatai hangzottak el. Köszöntötte a résztvevőket és örömét fejezte ki, hogy immár hagyományosnak tekinthető a díjátadó, lévén nem első alkalommal került megrendezésre. Kifejtette, hogy bár a kiállításnak otthont adó épület jó pár éve elvesztette szakrális jellegét, de most az őszinte gyermeki lelkek alkotásai révén újra mint a gyermekművészet szentélye tud szolgálni néhány napig. Kifejtette örömét, hogy a rajzpályázatot meghirdető intézmény olyan értékeket közvetít, melyek segítik az önazonosság megőrzését a változó világban, valamint megjeleníti a családi értékeket is, melyek a pályázat meghirdetett témáiban is tükröződött. Szili Katalin reményét fejezte ki, hogy a Mária Rádió az általa képviselt értékek tükrében nem csupán a jelen, de a jövő rádiója is! Végezetül az elnök asszony kifejtette reményét, hogy egy év múlva ugyanitt találkozhatunk.

A köszöntők után Morvay Kláris Nelli a dél-komáromi erődrendszer közönségkapcsolati menedzsere egy ajándékkal kedveskedett, mind a rádió, mind pedig az alkotók számára – a pályázat különdíjas alkotóit meghívta egy látogatásra intézményükbe.
A felszólalásokat követően Vadkerti Imre megzenésített verseket és dalokat adott elő, zenésztársai, Zsapka Attila és Sipos Dávid kíséretében.
A zenés összeállítás után a rádió vezetősége és a rajzverseny szervezői átadták ajándékaikat a díjazottaknak.

Meglepően sokan vettek részt a kiállítás megnyitó ünnepségén, ezzel is megtisztelve rádiónkat és a pályázatba fektetett munkát. A délelőtti időpont ellenére nagy számban jelentek meg a rendezvényen diákok és óvodások is. A megnyitó teljes ideje alatt forró punccsal, édességekkel és pogácsával is kedveskedtünk a jelenlévőknek. A rendezvényről TV-felvétel is készült, ennek megjelenéséről rövidesen tájékoztatjuk olvasóinkat a közösségi médián keresztül.

A díjazott alkotások az alábbi linkeken tölthetőek le:

1.kategória: Óvoda

2.kategória: Alsó tagozat

3. kategória: Felső tagozat

4. kategória: Közepiskola

5. kategória: Speciális iskola

A díjazottak névsorát az alábbi cikkben közöltük.

További hírek
Menü