HÍREK

Hallgatói találkozó Érsekújvárott

„Állíts magadnak útjelzőket, helyezz el útmutató oszlopokat! Jegyezd meg jól az ösvényt, az utat, amelyen elmentél egykor! És térj haza, Izráelnek szűzi, leánya, gyere haza saját városaidba!“ /Jer 31,21/

Szeretettel értesítjük a kedves olvasókat, hogy az idei nyár folyamán a felvidéki Mária Rádió Mirjam munkatársai körútra indulnak a Szent Szűz rádiójának öt vételkörzetében, vagyis felkeresik az egyes antennák sugárzási területeinek központi városait Szlovákiában. Az adott régiókban élő hallgatóink és önkénteseink közül elsőször érsekújváriaknak nyílik lehetősége a  találkozásra június 14-én szerdán.

Ez úton is tisztelettel hívjuk az érsekújvári vételkörzetünk FM 94,6-os frekvenciájának hallgatóit és minden kedves érdeklődőt egy közösen eltöltött délutánra. Imádságos lelkülettel várjuk a városbelieket és a környékről érkezőket is, hogy a találkozó elején, 15 órai kezdettel együtt mondjuk el élő adásban a Szentolvasót, az Irgalmasság Rózsafüzérét, majd az Örvendetes Rózsafüzért. Ezt követően 16 órától a Marianum épületében kötetlen beszélgetésre kerül sor, valamint kérdések és javaslatok felvetésére, vagy csupán az élményeik, tanúságaik megfogalmazására. 18 órakor a szomszédos plébániatemplomban gyűlünk majd össze, hogy az Úr asztalánál bemutatott legszentebb áldozat kössön össze bennünket a szeretetben. A Szent Kereszt Felmagasztalása templomban bemutatott szentmisét élő adásban is közvetítjük majd a vételkörzetben távolabb élő testvérek és az egész hallgatói család számára hazánkban és a nagyvilágban. A továbbiakban a helyszínen maradva az érsekújvári résztvevők bekapcsolódhatnak egy ismeretterjesztő előadásba, mely a szentmise után, kb. 18:45 órakor veszi kezdetét a Szűzanya 11 éve működő, magyar nyelvű imarádiójáról a Felvidéken, a Mária Rádió Mirjamról.

A következő hónapokban hasonló programmal tervezünk ellátogatni Léva, Rozsnyó és Szepsi (vagyis a telkibányai adó központi területi) városába, hogy megélénkítsük a felvidéki hallgatói család kapcsolatait az észak-komáromi székhelyünktől földrajzilag messzebb fekvő vidékeken is. Ily módon igyekszünk az egyes régiókban elérhetővé tenni a rádió közvetlen, belső stábtagjainak személyes megismerését, és akár a helybéli lakosok, imádkozók és szolgálattevők közti barátságok elmélyítését. A vételkörzetek beutazása során az érdeklődőket vagy útkeresőket is örömmel fogadjuk, hiszen a Krisztusi felebaráti érzület összefűz bennünket, ennek felfedezését is rejthetik Mária közbenjárásával helyszíni rádiós találkozóink.

Buzdítjuk a kedves hallgatókat és önkénteseket az érsekújvári vételkörzetünkben, hogy látogassanak el a Fő téri találkozónkra június 14. szerdai napon! Fejezzük ki személyes találkozás által is a mindennapi igenjeinket Égi Édesanyánknak!

Online hallgatói kérdőív

További hírek
Menü