HÍREK

Elindult egy új, napi 24 órában magyar nyelven sugárzó rádió antennánk a Felvidéken!

A Mária Rádió Mirjam október 26-án, déli 12:00 órakor indította el egész napos műsorfolyamát a lévai FM 100,6-os frekvencián, „MIRJAM Rádió” néven.  A 2019  december 16-án indult rozsnyói adással és a 2020 szeptember 18-án indult érsekújvári adással együtt így már a harmadik vételkörzetben is elérhetővé vált a hallgatóinkk számára a napi 24 órás magyar nyelvű rádióadás.

A létezésünket jelentő önkéntes munka, adományok és közös ima révén, Szűz Mária gondviseléséből 9 évi működésünk után a Szlovák Frekvenciatanács (Rada pre vysielanie a retransmisiu – RVR) döntése alapján elnyertük a sugárzási jogot a lévai FM 100,6-os frekvencián. Ez több szempontból is hatalmas előrelépés!  A rádiónk a 2019-es év óta rendelkezik Szlovákiában sugárzási joggal. A három új frekvencia segítségével, a küldetésükhöz híven egyre több emberhez tudjuk eljuttatni Isten igéjét, mindezt a rádió máriás lelkületében, az anyanyelvükön. Különös öröm számukra, hogy a lévai vételkörzettel ismét egy szórvány helyzetben élő magyar hallgatóságot ér el a Lélek hangja. Így a missziós munka mellett a helyi szentmise-közvetítések, az egyházközösségek, jeles közéleti személyiségek és kulturális események bemutatása által szerény eszközeinkkel ismét segíteni tudjuk egy szórványterület megmaradását.

Az új vételkörzetünk ünnepélyes indulása Léva városában, a Reviczky Házban történt. A rádiónk munkatársai egy közös Úrangyala imára hívták meg a lévai érdeklődőket és a helyi egyházközösség lelki vezetőjét, Benčík Tibor atyát. A videóközvetítés és az élő rádióadás révén először kapcsolódtak be a lévai hívek a Mária Rádió Mirjam hallgatói családjának imahálójába.  A déli kegyelmi időben elhangzott imádságot műsorigazgatónk, Lépes Lóránt atya vezette, aki a jó hír terjesztésére bátorított mindenkit, hogy a lévai vételkörzetben élő rokonaik, barátaik, ismerőseik is ragadják meg ezt a nagyszerű új lehetőséget hitük növelésére és a belőle fakadó tettekre lelkesítéshez. Rádiónk elnöke, Szabó Zsolt a szórványhelyzetű közösség különleges lelki indíttatásaiért adott hálát, s azért a baráti fogadtatásért, az arcmaszkon is áttetsző rengeteg mosolyért és felebaráti érdeklődésért, amely nyitott szeretet a lévai hívektől a Szent Szűz rádiója felé számos önkéntes szolgálat lehetőségét alapozta meg. Benčík Tibor atya üdvözölte a lévai és a környékbeli magyar hívek új kegyelmi forrásának indulását. Szűz Mária megélénkítő pártfogását emelte ki egy régi tiroli mondásban, mely szerint az otthoniak mindig a hegyekbe indulók után kiáltják, hogy aztán pihenjen is az úton, s erre a válasz: majd fent a Szűzanyánál. A köszöntő gondolatok keretében mindhárman hangsúlyozták e történelmi pillanat jelentőségét keresztény hitünk és felvidéki magyarságunk megélésében a Szűzanya rádiójának oltalma alatt. Az önkéntes küldetés elfogadása az ima szavaiban, a kapcsolattartás lehetőségei a kézhez kapott infomagazinok lapjain és a rádió stábjának személyes bemutatkozásai által, az új alkalmak ötletei pedig a figyelmes hallgatóság szívében fogantak a Lélek hangja ösztönzésére. A jövőbeni találkozásokat a hamarosan bemutatásra kerülő szentmise-közvetítések teszik majd gyakoribbá a Lévai Szent Mihály arkangyal plébániatemplomban.

Kérjük a hallgatói családunk kedves tagjait, hogy imáikban segítsék a lévai testvérek szerveződését, ajánlják Velünk együtt a Szűz Mária szentséges szívének a Mirjam Rádió új önkéntes emberi erőforrásait, technikai eszközeit és adásának teljes menetét, hogy az Úr Jézus dicséretében megerősödve, a hivatásokat, betegségeket és mindennapi feladatokat Neki ajánlva a lévai vételkörzet hallgatóinak áldozatos szeretetével gyarapodhasson keresztény felvidéki családunk.

További hírek
Menü