HÍREK

Érsekújvár – FM 94,60

Az idei évben a Mária Rádió Mirjam, sikeresen pályázott az érsekújvári FM 94,6-os frekvenciára. Örömmel értesítjük kedves hallgatóinkat – olvasóinkat, hogy hosszadalmas előkészület után, ma 2020. szeptember 18-án megkezdtük műsorunk sugárzását ebben a régióban is lefedve Érsekújvárt és szélesebb környékét, rengeteg magyar lakta településsel.

A rádió készülékek „MIRJAM -R” néven jelzik majd, a felvidéki magyar nyelvű Mária Rádiót. A december 16 -án elindult rozsnyói adással együtt így már a második vételkörzetben is elérhetővé válik a hallgatók számára a napi 24 órás magyar nyelvű rádióadás.

Az érsekújvári műsorfolyam indítása egy sajtótájékoztatóval egybekötött találkozó volt, a helyi plébánián. Déli 12 órakor a harangok első kondulását követően Lépes Lóránt atya, a Mária Rádió Mirjam műsorigazgatója vezetésével, együtt imádkozta élő adásban az Úrangyalát Ďurčo Zoltán a Nyitrai Egyházmegye magyar püspöki helynöke, érsekújvári esperes-plébános, Szabó Zsolt a Mária Rádió Mirjam elnöke, és Csölle Stefánia a rádió munkatársa. Ezt követően üdvözölték az érsekújvári vételkörzet hallgatóit, majd Klein Ottokár Érsekújvár polgármestere köszöntötte a hallgatói családot.

További hírek
Menü